Oktober

6 oktober 2019

Uitreiking prijs Soldaat van Oranje

Mélanie Choisy (1990) van de Be the Change Foundation van Sint Maarten heeft zondag 6 oktober 2019 de Soldaat van Oranje-prijs ontvangen uit handen van Karna Hazelhoff Castellon, de dochter van Erik Hazelhoff Roelfzema. Het Fonds Soldaat van Oranje, dat is ondergebracht bij het Oranje Fonds, bekroont ieder jaar jonge mensen die een sociaal probleem in de samenleving te lijf gaan. Net als Soldaat van Oranje, Erik Hazelhoff Roelfzema, zelf deed.

8 oktober 2019

Mooi verhaal: Uitgestelde Kinderfeestjes

Er zijn kinderen in Nederland die niet mee kunnen op schoolreisje. Die niet kunnen trakteren in de klas als ze jarig zijn. Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes organiseert feestjes voor kinderen waarvan de ouders niet genoeg geld hebben om dat zelf te doen.

15 oktober 2019

Mooi verhaal: De Klup Apeldoorn

Jongeren met een beperking voelen zich sneller eenzaam en geïsoleerd dan hun leeftijdsgenoten zonder beperking. De Klup in Apeldoorn organiseert allerlei activiteiten voor deze jongeren, zodat ze elkaar kunnen ontmoeten en vriendschappen opbouwen.

22 oktober 2019

Mooi verhaal: De Broederij

Midden in de wijk Lindenholt in Nijmegen staat De Broederij: een plek waar mensen uit de buurt samen creatieve activiteiten doen. Ze leren elkaar kennen en versterken zo hun sociale netwerk. "Iedereen kan hier zichzelf zijn."

24 oktober 2019

Veel Liefs: kaartenactie tegen eenzaamheid

In Nederland leven meer dan een half miljoen mensen in eenzaamheid. Daarom zijn we - naast dat we het hele jaar door projecten steunen tegen eenzaamheid - Veel Liefs begonnen: een kaartenactie waarin we mensen een hart onder de riem wilden steken en aan nieuwe contacten helpen.

29 oktober 2019

Mooi verhaal: Elance Academy

Twee jaar geleden ging het heel slecht met Leandra (17). Ze werd zwaar gepest op school. Zelfs zo erg, dat ze zich niet meer veilig voelde. Totdat ze hulp kreeg van Stichting ELANCE Academy. Bij ELANCE worden jonge vrouwen gecoacht door vrouwelijke rolmodellen.

29 oktober 2019

Oranje Fonds stopt met de collecte

Ondanks de jarenlange inzet van alle organisaties, het collecteteam én onze partner RegioBank, hebben wij besloten om na vijf jaar te stoppen met de Oranje Fonds Collecte. Samen met alle deelnemers hebben we prachtige opbrengsten behaald: gemiddeld zo'n 550.000 euro per jaar. Hiermee konden stichtingen en verenigingen hun eigen werk een extra impuls geven en konden wij sociale projecten steunen in de provincie waar gecollecteerd was.

31 oktober 2019

Videoserie: hoe jongeren hun talenten ontdekken

Ongeveer 15 procent van de jongeren in Nederland is kwetsbaar, doordat ze problemen hebben met bijvoorbeeld school, werk, financiën, sociale contacten of thuis. In ons programma Meer Kansen voor Jongeren steunen we projecten die deze jongeren helpen bij het vinden van een opleiding, stage of werk, zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Een mooi voorbeeld is Yaron, die dankzij Stichting Bedrijf & Samenleving Haarlem e.o. een persoonlijke coach kreeg.