November

1 november 2019

Impact van belang

Het Oranje Fonds steunt ieder jaar duizenden sociale projecten. We willen ontzettend graag onze impact meten. Wat bereiken deze projecten met onze steun? Hoeveel mensen ontmoeten elkaar en kunnen dankzij het project écht meedoen in de maatschappij? Daarom hebben we voor al onze programma’s en campagnes in beeld gebracht welke verandering in de samenleving we ermee nastreven. In 2020 volgen de resultaten!

28 november 2019

Fietsmaatjes krijgen bezoek van Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander bracht op 28 november een werkbezoek aan Stichting Fietsmaatjes in Warmond. Deze stichting maakt het mogelijk dat mensen die door een beperking niet meer zelfstandig kunnen fietsen samen met een vrijwilliger fietstochten kunnen maken op een duofiets. De Koning kroop zelf ook nog even achter het stuur!

30 november 2019

Mooi verhaal: Kookeiland op school voor jong en oud

"Als de ene groep aan het koken is, gluurt de hele school"

Op basisschool Yn de Mande op Schiermonnikoog is een kinderkeuken gemaakt. We halen de ouderen uit hun eenzaamheid door met en voor ze te koken. Samen met de leerlingen eten ze de maaltijden op school. Verbinding tussen jong en oud is heel mooi. Iedereen is super enthousiast; de kinderen nemen zelfs al recepten mee van thuis.