Mei

1 mei 2019

Opening Het Sociaalste Straatje van Nederland

Vrijwilligers vormen het hart van de samenleving. Zij zijn onmisbaar voor de mensen die ze helpen. Hóe zij mensen helpen, wilden we graag in beeld brengen met een speciale foto-expositie in Hoog Catharijne: Het Sociaalste Straatje van Nederland. Fotograaf Remko de Waal bezocht de genomineerde projecten voor de Appeltjes van Oranje en maakte prachtige foto's. Nieuwsgierig? We hopen dat ze je inspireren!

9 mei 2019

Uitreiking afdracht Nederlandse Loterij 2019

De Nederlandse Loterij is één van onze grootste partners. In 2019 ontvingen wij maar liefst € 5.287.000 van de Nederlandse Loterij. Daarmee hebben we weer vele sociale projecten kunnen steunen en mensen bij elkaar gebracht. Zo draagt de Nederlandse Loterij bij aan een sociaal verbonden Nederland.

20 mei 2019

Samenwerkende Fondsen Cariben

In het Caribisch deel van het Koninkrijk zijn Nederlandse fondsen actief die steun bieden aan lokale projecten. Deze fondsen hebben de handen ineen geslagen binnen de Samenwerkende Fondsen Cariben. In mei lanceerden we de nieuwe website, waarop mensen inspiratie opdoen en een aanvraag kunnen indienen voor hun project.

23 mei 2019

Koningin Máxima reikt Appeltjes van Oranje 2019 uit

"Je kunt op zoveel manieren iets voor een ander betekenen"

Stralende gezichten en trotse winnaars. Op een zonovergoten dag hebben ElanArt uit Gelderland, Taal Doet Meer uit Utrecht en de landelijke organisatie Met je Hart een welverdiend Appeltje van Oranje ontvangen uit handen van Koningin Máxima.

31 mei 2019

Resultaten programma Groen Verbindt

In het programma Groen Verbindt hebben we drie jaar lang 27 groene projecten gesteund. Van cliënten in zorginstellingen, tot daklozen tot buren met een baan en een rijtjeshuis en iedereen die daar tussenin zit. Conclusie: Groen Verbindt echt! Benieuwd wat het programma heeft opgeleverd?

31 mei 2019

Mooi verhaal: Stichting Hart voor Breda Noord

"Hier vinden ze het vertrouwen en dat maakt dat ze graag komen"

Vrijwilligers van Stichting Hart voor Breda Noord begeleiden leerlingen met een andere moedertaal. Deze jongeren lopen vaak achter op school in een aantal vakken en missen in veel gevallen steun van hun ouders. “Door onze huiswerkbegeleiding groeit hun zelfvertrouwen. Ze krijgen ook meer zin om naar school te gaan als hun huiswerk af is.”