Maart

5 maart 2019

Nationale Postcode Loterij steunt het Oranje Fonds met 15 miljoen euro

In 2019 schonk de Nationale Postcode Loterij ruim 370 miljoen euro aan goede doelen, verdeeld over 117 organisaties. Daarvan ontving het Oranje Fonds maar liefst 15 miljoen. Dankzij deze prachtige bijdrage konden we ook dit jaar weer duizenden sociale projecten steunen en mensen met elkaar verbinden.

15 maart 2019

NLdoet en Cariben doet

Het Oranje Fonds organiseert ieder jaar in maart NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Zo willen we iedereen op een laagdrempelige manier laten ervaren hoe leuk het is om iets voor een ander te doen. Van Groningen tot Sint Maarten; tijdens NLdoet steekt het hele Koninkrijk de handen uit de mouwen. Ook de Koninklijke familie helpt graag mee!

17 maart 2019

Zo was NLdoet 2019

"Ik vind het fijn om dingen te doen voor andere mensen en voor een goed doel"

Honderdduizenden mensen hebben zich tijdens NLdoet belangeloos ingezet voor een ander. Zelfs het regenachtige weer kon alle positieve energie van de vele enthousiaste vrijwilligers niet tegenhouden.

29 maart 2019

Project Samen Sterk ontvangt Koning Willem-Alexander

In kwetsbare gezinnen is er vaak hulp van buitenaf nodig om stap voor stap tot een rustige thuissituatie te komen. Het initiatief Samen Sterk biedt deze hulp. Zo worden de ouders even ontlast, krijgen de kinderen de aandacht die ze thuis missen en kan zwaardere hulpverlening of uithuisplaatsing worden voorkomen.

31 maart 2019

Mooi Verhaal: Kurpe Regenera Mente Regenera op Curaçao

"Iedereen wordt vrolijk van dansen"

Dansen is ook nog eens goed voor je. Het project van de Curaçao Anglican Parish Community Foundation zorgt ervoor dat ouderen weer in beweging komen.