Juni

3 juni 2019

Ontsnappen aan eenzaamheid doe je niet alleen. Dat doe je samen.

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich eenzaam. Om aandacht te vragen voor eenzaamheid, gaven we voorbijgangers in Utrecht een kijkje in het eenzame bestaan van Jan (78). Jan wilde graag uit de eenzaamheid ontsnappen (een glazen woonkamer), maar had daarbij de hulp van voorbijgangers nodig. Benieuwd hoe het afliep? Bekijk de video!

4 juni 2019

Bijzondere gift voor het Oranje Fonds

We zijn dit jaar verrast door een bijzonder gebaar door Buurauto. We mogen sinds juni een jaar lang kosteloos gebruikmaken van een volledig elektrische Buurauto. Een bijzondere en duurzame donatie, waarvoor dank!

6 juni 2019

Mooie bijdrage van Nolet Distillery

Nolet, één van onze partners, doneert jaarlijks een mooi bedrag aan het Oranje Fonds, in ieder geval voor de duur van drie jaar. Dit geld besteden wij aan projecten die steden en gemeenschappen sociaal, veilig en duurzaam maken voor iedereen die er woont.

6 juni 2019

Videoserie: deze mensen maken het verschil voor anderen

Verschil maken in het leven van anderen. Dat doen de deelnemers aan het Oranje Fonds Groeiprogramma. Van elk mooi project is een video gemaakt om te laten zien hoe zij dit doen en hoe dankbaar de mensen zijn die ze helpen. Bekijk hiernaast een mooi voorbeeld van een van de deelnemers: Fietsmaatjes.

14 juni 2019

Oranje Fonds krijgt opbrengst van 'Wij zijn Nederland'

"Het zou toch mooi zijn als iedereen een klein beetje meer voor elkaar klaar staat"

Jan Smit, André Rieu, John de Bever en Jack van Gelder besloten de opbrengst van het nummer 'Wij zijn Nederland', speciaal gemaakt voor de Oranje Leeuwinnen tijdens het WK Voetbal, te doneren aan het Oranje Fonds.

18 juni 2019

Oranje Fonds en Regiobank openen VoordeBuurt Fonds

Het VoordeBuurt Fonds is een samenwerkingsfonds waarin we samen met RegioBank streven naar leefbaarheid in de buurt. In dorpen waar adviseurs van RegioBank gevestigd zijn, steunen we sociale projecten die mensen met elkaar verbinden. Want een mooiere samenleving begint in de buurt.

30 juni 2019

Mooi verhaal: Leefbaarheid Stramproy

"Op de fiets huilde ze van blijdschap"

Sommige ouderen en mindervaliden wíllen wel naar buiten, maar kunnen dat niet zelfstandig. Dankzij het project van Stichting Leefbaarheid Stramproy in Limburg gaan zij op pad met vrijwilligers. Zo komen ze niet alleen buiten de deur, maar ook in contact met anderen.