Juli

1 juli 2019

Mooi verhaal: Stichting Cultur.@All

"Het belangrijkste is bij elkaar blijven en elkaar blijven versterken"

Je zou maar gevlucht zijn en een traumatisch verleden met je mee dragen. Gelukkig is er een stichting die ervoor zorgt dat ongedocumenteerde vluchtelingen er niet alleen voor staan. Door creatieve lessen kunnen zij even hun zorgen vergeten, samen lachen en zichzelf verrassen. Stap voor stap leren ze de Nederlandse taal en staan ze steviger in hun schoenen. Door creatieve lessen kunnen ongedocumenteerde vrouwen even hun zorgen vergeten, samen lachen en zichzelf verrassen.

2 juli 2019

Koning Willem-Alexander bezoekt Appeltjes van Oranje-winnaar Taal Doet Meer

Taal Doet Meer zorgt er met meer dan 900 vrijwilligers en een klein team van beroepskrachten voor dat anderstalige Utrechters de hulp krijgen die ze nodig hebben. De één is taalcoach van een volwassene, de ander mentor van een brugklasser en weer een ander leest de kinderen voor.

3 juli 2019

Koningin Máxima op bezoek bij Appeltjes van Oranje-winnaar Met je Hart

"Samen kunnen we veel problemen in de samenleving aanpakken"

Stichting Met je Hart zet zich in om eenzaamheid te verzachten onder ouderen die onzichtbaar zijn geworden in onze samenleving. Meer dan duizend vrijwilligers organiseren terugkerende activiteiten waarbij de ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Ze worden persoonlijk uitgenodigd, opgehaald en thuisgebracht.

3 juli 2019

Brabant Outcomes Fund

Het Brabant Outcomes Fund (BOF) is het eerste resultatenfonds van continentaal Europa. Binnen het fonds zijn Social Impact Bonds (SIB’s) afgesloten met vier sociaal ondernemers: Ctalents, RefugeeTeam, Stichting Sarban de Toekomst en FladderFarm. Ctalents begeleidt Brabanders met een zintuigelijke beperking naar betaald werk; RefugeeTeam zet zich in voor vluchtelingen die ervaring opdoen als vrijwilliger en doorgeleid worden richting betaald werk; FladderFarm geeft mensen met een afstand tot de

arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding en laat hen naar wens en vermogen participeren; Stichting Sarban de Toekomst kan door de BOF een nieuw restaurant openen waar vluchtelingen een betaalde baan vinden. Naast het Oranje Fonds investeerden Stichting DOEN en de Rabo Foundation in het BOF.

15 juli 2019

Zomeractiviteiten voor eenzame ouderen

"Dan zijn de avonden heel lang"

In de zomer voelen veel ouderen zich eenzaam, omdat hun kinderen vaak op vakantie zijn en er weinig activiteiten zijn in de buurt. Daarom hebben wij samen met Fonds Sluyterman van Loo en RCOAK verschillende projecten een extra bedrag gegeven, zodat zij zomeractiviteiten voor ouderen konden organiseren. Bekijk de video's.

31 juli 2019

Mooi verhaal: Stichting de Tijdmachine

"Ik hoop dat ik dit mag beleven tot ik er niet meer ben"

Een onvergetelijke avond voor ouderen in zorginstellingen, waarbij ze hun jeugd herbeleven en samen genieten van nostalgische hits. Stichting De Tijdmachine organiseert dit soort avonden, volledig in de stijl van de jaren '60.