Januari

9 januari 2019

Videoserie: hoe mensen in Nederland voor elkaar klaarstaan

"Samen kunnen we veel problemen in de samenleving aanpakken"

Iedere dag gebeuren er mooie dingen in onze samenleving. Die dingen halen vaak het nieuws niet, maar ze zijn juist de moeite waard om te vertellen. In een 12-delige videoserie wilden we laten zien hoe mensen in Nederland voor elkaar klaarstaan. Een mooi voorbeeld hiervan is de video van Jacky die dankzij Perron 045 haar leven weer op de rit krijgt.

10 januari 2019

Videoserie: zo helpen we mensen uit de armoede

“Ik werd weer gezien. Als mens wil je je nuttig voelen"

In Nederland leven ruim een miljoen mensen in armoede. Zij leven vaak geïsoleerd en kunnen niet volledig meedoen in onze samenleving. Het Oranje Fonds steunt projecten die mensen uit de armoede halen, bijvoorbeeld De Sociale Kruidenier. Benieuwd naar het verhaal van de initiatiefnemers en degenen die zij helpen?

11 januari 2019

Nysingh advocaten-notarissen opent Oranje Fonds op Naam

“Iedereen wil leven in een land waar mensen voor elkaar klaarstaan"

We hebben een bijzonder partnerschap met Nysingh advocaten en notarissen. Met een Oranje Fonds op Naam steunt het advocatenbureau sociale projecten die zich richten op armoede, gelijke kansen, groen als middel, minderheden en jongeren.

24 januari 2019

Genomineerden Appeltjes van Oranje bekend na inspiratievolle finaledag

“Voor kwetsbare ouderen kunnen we de eenzaamheid niet helemaal wegnemen, maar we kunnen het wel degelijk verzachten door een klein stapje te zetten in de eigen buurt"

Gespannen gezichten, boeiende presentaties en een ontroerende documentaire. De finaledag van de Appeltjes van Oranje in het Utrechtse Fort Voordorp vlóóg voorbij. Initiatiefnemers van 40 sociale projecten moesten met een pitch de jury overtuigen dat zij het beste in staat zijn om vrijwilligers te mobiliseren én enthousiast te houden. Aan het einde van deze dag waren er 12 genomineerden over.

28 januari 2019

Aanmelding vrijwilligers voor jubileumeditie NLdoet geopend

Vanaf 28 januari kon iedereen in ons Koninkrijk zich weer aanmelden voor de 15e editie van NLdoet. Tijdens NLdoet willen we mensen laten ervaren hoe leuk het is om iets voor een ander te doen. Maar pas op waar je om vraagt, want vrijwilligers zijn vaak dolenthousiast!

31 januari 2019

SchuldHulpMaatje krijgt verrassingsbezoek

"Het is fijn om mensen te helpen in hun zelfredzaamheid"

In de regio Parkstad Limburg heeft één op de twee bewoners financiële problemen. Een prachtig initiatief dat zich met hart en ziel inzet voor deze mensen is SchuldHulpMaatje. Medewerkers én cliënten werden verrast door een bezoek van Koningin Máxima.

31 januari 2019

Koningin Máxima op bezoek bij onze samenwerkingspartners in Limburg

“Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving"

Het Oranje Fonds steunt sociale projecten door heel Nederland. Om dat zo goed mogelijk te doen, werken we per provincie samen met initiatiefnemers, fondsen en organisaties. Tijdens haar werkbezoek in Kerkrade sprak Koningin Máxima met onze samenwerkingspartners in Limburg. Wat doen zij om ervoor te zorgen dat alle Limburgers mee kunnen doen in onze samenleving?

31 januari 2019

Mooi Verhaal: Samen Oplopen

“Toen ik me geen raad meer wist, was Madelon er voor me"

Na een scheiding kwam Sylvia op een camping terecht samen met haar 4-jarige zoon. Ze stond er helemaal alleen voor en wist zich geen raad meer. Totdat ze in contact werd gebracht met Madelon via Stichting Samen Oplopen.