December

3 december 2019

Koningin Máxima bezoekt Oranje Fonds

Koningin Máxima bracht een (informeel) werkbezoek aan het Oranje Fonds. Onze beschermvrouwe woonde sessies bij over onze ambitie op het gebied van kennis, impact en fondsenwerving. Ook ging ze in gesprek met zowel bestuursleden als medewerkers.

7 december 2019

Symposium Vrijwilligersdag

7 december is het ieder jaar Nationale Vrijwilligersdag. In dit kader sloegen het Oranje Fonds, ABN AMRO, Social Finance NL en de Maatschappelijke diensttijd (MDT) de handen inéén. Samen organiseerden we een symposium in Circl in Amsterdam, waar werd besproken hoe de Nederlandse samenleving effectief gebruik kan maken van vrijwillige inzet bij maatschappelijke projecten.

16 december 2019

Mooi verhaal: Hospice Wijk bij Duurstede

"Iedereen die hier binnenkomt, laat de hectiek achter zich"

De nieuwe Hospice in Wijk bij Duurstede is een oase van rust. De gasten komen zowel van binnen als van buiten de gemeente. Het is fantastisch dat ze hier kunnen verblijven. Ook voor de vrijwilligers is het een fijne plek om te werken.

17 december 2019

Fusie Alleato met Oranje Fonds

"Dankzij de fusie blijven wij voortbestaan"

Het Oranje Fonds op Naam Alleato is in 2015 opgericht. Het uitgangspunt van Alleato is dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving en dat niemand wordt uitgesloten. Vanaf 17 december 2019 is Alleato gefuseerd met het Oranje Fonds om ervoor te zorgen dat hun gedachtegoed verantwoord is ondergebracht.

28 december 2019

Kerstdiner Blauw Bloed

Blauw Bloed organiseert samen met het Oranje Fonds een kerstdiner waarbij initiatieven in het zonnetje worden gezet die dit jaar bezoek kregen van de Koning of Koningin. Aan tafel zitten SchuldHulpMaatje (Kerkrade), Appeltjes van Oranje-winnaar Taal Doet Meer (Utrecht) en Fietsmaatjes (Warmond). Zij vertellen hoe het bezoek was en we blikken terug met beelden. Resto van Harte verzorgt het diner op Kasteel Duivenvoorde, Jeroen Snel presenteert. Onze directeur Peter Douwes is ook te gast.

31 december 2019

Kennis en Inspiratiedagen

Wij steunen sociale projecten niet alleen met geld, maar ook met tijd, kennis en aandacht. Ieder jaar organiseren we kenniscafés en inspiratiedagen waar initiatiefnemers elkaar ontmoeten, kennis opdoen en ervaringen uitwisselen, zodat zij nóg meer mensen nóg beter kunnen helpen.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die, net als wij, willen dat niemand er in ons land alleen voor staat. Iedereen kan iets doen om daar het verschil te maken. Wij zijn blij/trots op de mensen die dat met hun geld doen, van kleine tot grote bedragen. Blijf op de hoogte van nieuws en bekijk inspirerende video's over de vele prachtige sociale projecten.

Benieuwd naar wat we dit jaar allemaal hebben gesteund?

Kijk hier voor onze mooie verhalen!

Onze partners

De Nationale Postcode Loterij (NPL) en de Nederlandse Loterij zijn de belangrijkste partners van het Oranje Fonds. Sinds 1 januari 2006 ontvangt het Oranje Fonds belangrijke steun van hen zodat wij duurzaam kunnen investeren in een sociaal en verbonden Koninkrijk.

Doe je ook weer mee in 2020?